Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

MVK

Written by: on 12 april 2011 @ 20:32

Laatst kwam ik op een project de kreet “veiligheid, dat ben jij” tegen. Deze kreet heeft mij wel aan het denken gezet; met deze 4 woorden word volgens mij namelijk precies de kern van het hele veiligheidsbesef weergegeven. Veiligheid heeft namelijk alles te maken met onze eigen instelling en mentaliteit!

 In de tijd dat ik nog als uitvoerder werkzaam was, had ik een hele fijne, vakbekwame collega waarvan ik op dat gebied veel heb kunnen leren. Zijn eerlijke en open manier van communiceren heeft veel indruk op mij gemaakt.

 Op de projecten waar ik de laatste jaren heb gewerkt, heb ik gezien dat er een grote behoefte is aan mensen die snappen waar het op het gebied van veiligheid werkelijk om gaat, die begrijpen dat veiligheid meer is dan alleen het dragen van helm en bril.

Binnen deze projecten is er volgens mij een grote behoefte aan mensen die een praktische achtergrond hebben en niet bang zijn beslissingen te nemen.

 Ik denk dat ik in de loop der jaren redelijk veel (praktische) kennis op het gebied van veiligheid heb opgebouwd. Ik wil deze kennis nu en in de toekomst dan ook graag gebruiken om het veiligheidsbesef op de projecten te verbeteren.

 Natuurlijk is mijn kennis nog lang niet toereikend, daarom heb ik besloten om mijzelf in te schrijven voor de opleiding tot Middelbaar Veiligheids Kundige (MVK) bij Technicom.

 Ik denk dat deze opleiding goed bij mij zal passen en mij in mijn dagelijkse werk zeker van pas zal komen!

 Hans

Tags: , ,

Catogories: Safety

Comments are closed.