Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

Written by: on 6 juli 2011 @ 07:08

Voorbereiding en de reis naar India

Het verkrijgen van een Empolyment Visa voor India heeft nog heel wat voeten in aarde gehad!

Na het invullen van het online application formulier (wat op zich al een heel avontuur was) heb ik alle gevraagde documenten (waaronder diploma, uitnodigingbrief, contract, belastingverklaring, KvK van Siemens en mijzelf/HVE services) ben ik vol goede moed naar de Indiase ambassade in Den Haag gegaan.  Daar bleek al snel dat het zomaar kopiëren van schooldiploma’s niet geaccepteerd werd, navraag leerde mij dat dit door een notaris diende te gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan, met mijn diploma’s en certificaten naar de notaris die er een prachtig stempel en zegel met “true copy” op heeft gezet. De volgende dag weer naar Den Haag om alles in te leveren, na een grondige controle door een van de ambassademedewerkers werd alles geaccepteerd en na betaling van 280 Euro werd mijn aanvraag in behandeling genomen.

Helaas bleek bij het afhalen van het visum dat het door de notaris kopiëren van de diploma’s/certificaten niet voldoende was geweest, mijn diploma’s en certificaten moesten door het Ministerie va Binnenlandse zaken worden gelegaliseerd (volgens de ambassademedewerker). Navraag bij het ministerie leerde echter dat dit bij Dienst Uitvoering Onderwijs in Groningen moest gebeuren.

Allemaal best leuk, maar daar gaat veel tijd in zitten weet ik nu!

Eerst alle diploma’s/certificaten per mail naar Groningen gestuurd, daar kon ik uiteindelijk na 2 dagen terecht om e.e.a. in orde te laten maken.

Hierna met de afgestempelde diploma’s naar de Arrondissementsrechtbank waar aan de  certificaten moesten worden voorzien van een Appostile (is internationaal in een verdrag afgesproken dat dit moet gebeuren om onderling tussen landen diploma’s te accepteren).

Hierna weer terug naar Den Haag om de spullen af te geven, helaas hoorde ik die dag na 5 uur wachten dat mijn visum nog niet afgegeven zou worden, de volgende dag tussen 3 en 5 kon ik het komen ophalen!

Tijd is (in ieder geval bij de ambassade) in India een rekbaar begrip blijkbaar, want na weer een hele poos wachten kreeg ik donderdag 30 juni om 20.35 dan eindelijk mijn Employment Visa!

Dankzij de super service van  Personal Touch Travel Femke Versteeg was het ticket Amsterdam – Vadodara voor zaterdag snel geboekt!

Afscheid nemen van iedereen die mij dierbaar is viel niet mee, ik heb mij de laatste dagen echt wel eens afgevraagd waar ik aan begonnen ben………

Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen en zaterdag ochtend hebben Janet, Manon en Annemijn mij uitgezwaaid en ben ik (met pijn in mijn hart) dus echt naar India vertrokken!

Na een lange maar prima verlopen reis was ik zondagmorgen om 6.15 (lokale tijd) op het vliegveld van Vadodara. Siemens had het ophalen keurig geregeld dus na het inladen van de koffers en een  (indrukwekkende!!!) autorit van ruim een uur  in het Kohinoor Hotel in Baruch, India.

 Word vervolgd!

 Hans

Tags: , , , ,

Catogories: India

2 Responses

 1. Nuttige informatie, hier kan ik erg veel mee bedankt!

 2. Pim Heijns says:

  Hans,

  Na een stroef begin dan toch aan de slag.
  Snap dat het moeilijk was je dierbaren achter te laten.
  Ben er van overtuigd dat het gaat slagen in India.
  Heel veel suc6.

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free