Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

Written by: on 4 augustus 2011 @ 05:13

Manager

Volgens de Cup a Soup reclame is tegenwoordig iedereen zijn eigen manager; de stoeptegelmanager, de verfmanager, de site manager, de constructiemanager, de HSE manager noem maar op.

Maar wat is een manager eigenlijk? Volgens de Wikipedia is een Manager een leidinggevende, de taken van een manager kun je op de volgende manieren uitleggen:

  1. Interpersoonlijke activiteiten: vertegenwoordiging van de organisatie naar de buitenwereld;
  2. Informationele activiteiten: een spreekbuis, zowel intern (naar ondergeschikten) als extern;
  3. Besluitvormende activiteiten: informatie omzetten in planmatige actie

Of:

  1. Vooruitzien;
  2. Organiseren;
  3. Delegeren;
  4. Coördineren;
  5. Controleren en beheersen

Ikzelf vind de 2e uitleg / functieomschrijving de beste. Reden hiervoor is dat ik vind dat je van een manager kan en mag verwachten dat hij/zij vooruitdenkt, maar ook controleert en beheerst. Te vaak hoor je als antwoord als er aan iemand gevraagd wordt:”is dit of dat gedaan of geregeld?” “Als het goed is wel.” Hiermee zegt de betreffende manager dus eigenlijk:  ik weet het niet zeker!  Door dit te zeggen geeft hij/zij dus aan dat hij/zij eigenschap nr. 5 niet voldoende beheerst, immers, het controleren van hetgeen hij/zij opgedragen heeft gekregen is juist een van de 5 kerntaken van een manager!

Wat ik echter bij beide omschrijvingen mis (en waar een goede manager zich naar mijn mening mee onderscheid) is het kunnen motiveren; het kunnen uitleggen aan zijn team waarom iets gedaan moet worden, op een dusdanige manier dat de boodschap door het voltallige team gedragen en uitgedragen wordt. Om mensen te kunnen motiveren moet je als 1e natuurlijk zelf gemotiveerd zijn, maar je moet ook de sterke en zwakke kanten van je mensen weten in te schatten en van deze eigenschapen gebruik weten te maken. Pas als iemand deze eigenschappen bezit, is het een echte leidinggevende. Een leider, die leiderschap toont, visie heeft en deze visie ook weet over te dragen. Dit zijn echter eigenschappen die je niet zomaar bij het aanvaarden van een functie of titel krijgt, die je niet zomaar krijgt toegeworpen als je op je visitekaartje site manager, HSE manager of constructie manager mag laten afdrukken. Dit is zijn eigenschappen die naar mijn mening bijna niet aan te leren zijn; het gevoel voor leiderschap heb je of heb je niet.

Helaas komen er nog steeds te veel “managers” zonder deze eigenschappen op posities waarbij leiderschap juist een van de hoofdeigenschappen zou moeten zijn. Goed bekeken zegt dit natuurlijk weer iets over de kwaliteiten van de manager van de manager, immers, een goede manager zou toch de goede en slechte eigenschappen van zijn mensen moeten weten in te schatten?!

Hans

Tags: , , , , , , , ,

Catogories: Management

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free