Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

Written by: on 6 november 2011 @ 12:53

In mijn jonge jaren wilde ik altijd zeeman worden; varen, zwerven over de wereld, dat leek mij wel wat. Waarom ik het niet geworden ben weet ik niet, het is gewoon anders gelopen.Water is wel altijd blijven trekken. Als ik ergens over moet nadenken rij ik regelmatig ergens naar een stil plekje langs de rivier of naar zee om uitkijkend over het water mijn gedachten te ordenen.In het weekend en in de vakanties zijn wij met grote regelmaat op onze trots, zeeschouw Koperwiek, te vinden op de Zeeuwse Stromen. Ik voel me dan natuurlijk wel een heel klein beetje een zeeman, zo zeilend over het zilte nat!

Na het avontuur in India kwamen er een aantal  interessante opdrachten op mijn pad, helaas moest ik voor een van deze opdrachten mijn zelfstandigheid opgeven. Ik heb hier lang over moeten nadenken, het was nl een mooi project in een tak van sport waar ik mij als een vis in het water voel, maar om daarvoor mijn vrijheid en bedrijf op te geven….na lang wikken en wegen heb ik besloten om dat niet te doen.

Ik heb nl het gevoel dat ik met HVE services op de goede weg ben en, misschien nog wel het belangrijkste, ik kan deze weg zelf bepalen. Iets wat bij een (groot) bedrijf niet meer mogelijk is. Feit is natuurlijk wel dat op dit moment de economische omstandigheden en vooruitzichten niet al te rooskleurig zijn, er wordt simpelweg niet veel geïnvesteerd, zeker niet in grote projecten in de Olie en Gas en Power industrie. Dit betekend dan ook dat er gewoonweg minder gebouwd gaat worden en hierdoor is er op dit moment minder vraag naar Construction Professionals.

Dat heeft mij natuurlijk wel aan het denken gezet, moet ik blijven vissen in de steeds kleiner wordende vijver, of moet ik proberen mijn hengel ook in een andere vijver uit te gooien? Uiteraard was dit een vraag waar ik niet lang over na hoefde te denken,  ik moet natuurlijk in meer vijvers gaan vissen!

Met mijn achtergrond als machinist, ruime ervaring in de funderingstechniek, sterk ontwikkeld gevoel voor veiligheid en interesse voor alles wat drijft en vaart was de link naar het werken in de offshore snel gelegd.

Om überhaupt maar in deze wereld aan de gang te kunnen, dien je in het bezit van een geldige medische verklaring te zijn en moet je in het bezit van het NOGEPA 0.5A /OPITO certificaat zijn. Ik ben hiervoor een aantal dagen in training geweest bij FalckNutec op de Maasvlakte. Een leuke, leerzame en goed verzorgde cursus waarmee je een beetje wordt “klaargestoomd” voor het werken in de offshore industrie.

Vanuit het verleden had ik al contact met een firma (Dutch Drilling Consultants) die regelmatig projecten “op het water” hebben. Dit contact kwam nu weer goed van pas, na een goed gesprek hadden we allemaal het gevoel dat we wel iets voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Momenteel ben ik dan ook voor DDC aan de gang, t.b.v. een windpark voor de Engelse kust moeten er een aantal monopiles worden uitgeboord.  Sinds woensdag wachten wij in Greath Yarmouth op een schip dat ons en de boorinstallatie komt ophalen.

 Wordt vervolgd!

 Hans

Tags: , , , ,

Catogories: Offshore

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free