Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

Written by: on 8 januari 2012 @ 22:21

Zoals in mijn laatste update al geschreven, heb ik eind 2011 mijn horizon een stukje verbreed en een aantal klussen op zee gedaan. Ik ben hiervoor voor de firma Dutch Drilling Consultants B.V. werkzaam geweest op de MPI Resolution. Dit is een kraanschip wat speciaal voor de bouw van windmolens op zee ontworpen en gebouwd is. Al met al was het prachtig werk in een indrukwekkende omgeving en ik moet zeggen dat ik op deze manier een aardig beeld heb kunnen krijgen van het werken aan offshore windmolens / funderingen op zee.

In de afgelopen periode ben ik echter door diverse partijen benaderd voor diverse functies “Onshore” (gewoon op het land dus)

Al met al waren al de functies waarvoor ik benaderd werd stuk voor stuk heel  interessant en ik kan wel zeggen dat ik mijzelf bij alle opties zonder twijfel als een vis in het water zou voelen. Na diverse gesprekken met de betrokken partijen kwam ik in de (voor deze tijd best wel bijzondere) situatie dat ik moest gaan kiezen waar ik in 2012 aan de gang zou gaan. Natuurlijk had ik gevoelsmatig wel een voorkeur, maar om tot een weloverwogen keuze te maken heb ik mezelf niet alleen door mijn gevoel laten leiden.  Na van alle mogelijke opdrachten de plussen en minnen op een rijtje gezet te hebben is mijn keuze gevallen op Shell Chemie Nederland in Moerdijk. Ik ga hier komend jaar aan de gang als Civil Supervisor. In deze functie zal ik niet alleen te maken krijgen met alle mogelijke werkzaamheden op het civiele vlak, maar bovenal moeten deze werken (uitgevoerd in een draaiende chemische fabriek) op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd. Juist deze combinatie van uitvoering en veiligheid sprak mee heel erg aan en heeft mij doen besluiten om voor deze functie te kiezen.

 Wordt vervolgd!

 Hans

Tags: , ,

Catogories: Projecten

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free