Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

Written by: on 25 juli 2013 @ 10:26

Het bijhouden van mijn blog heeft de laatste tijd op een heel laag pitje gestaan, niet omdat ik niets vermeldenswaardig meemaakte,  het kwam er gewoonweg niet van, helaas. Zoals in de vorige post geschreven ben ik afgelopen tijd als projectleider voor BAM speciale technieken werkzaam geweest aan het Groninger Forum. Een prachtig en (zeker op funderingsgebied) veelzijdig project waar ik met een paar fijne collega’s aan heb mogen werken. Na het aanbrengen van de diepwanden, groutankers, een deel van de stalen buispalen en het stempelraam zat het grootste deel van het funderingswerk er op en ben ik op zoek gegaan naar een volgende klus/uitdaging.

Deze uitdaging heb ik gevonden bij E.ON Benelux B.V. waar ik als Construction Coördinator de bouw van een pompkamer/warmtestation t.b.v. de stadsverwarming in Rotterdam ga begeleiden. Ook nu weer een mooi project waarin niet alleen vrijwel alle facetten van de civiele techniek aan bod komen maar ook op het gebied van veiligheid genoeg te doen zal zijn.

Deze week zijn we gestart met het ontgraven van de bouwput, aangezien er sprake is van enige vervuiling uit het verleden (het complex stamt uit het begin van de vorige eeuw) betreft het een bodemsanering. Dat we hierbijmet een scherp oog naar het welzijn van de werknemers moeten kijken spreekt voor zich!

Na het ontgraven van de put zal er worden gestart met de bouw van het gebouw hiervoor moet het nodige aan betonwerk en staalconstructies worden uitgevoerd. Doordat het gebouw op een bestaande kelder wordt gebouwd en er hoogspanningskabels die in bedrijf zijn en door de bouwput lopen zijn er weer genoeg uitdagingen op zowel het gebied van kwaliteit en veiligheid waarmee ik mijzelf kan gaan bezighouden.

Wordt vervolgd!

Tags: , ,

Catogories: Projecten

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free