Hans Versteeg

Freelance Piling/Civil and HSE Specialist.

In mijn jonge jaren was ik na schooltijd altijd op de werf van Verlaat wegenbouw te vinden; meerijden met de chauffeurs, auto’s laden met een shovel, asfaltmachines en walsen schoonmaken en aftanken, af en toe zelf een stukje met een kiepauto rijden, echt geweldig als je een jaar of 14 bent, toch?!

Het was voor mij al snel duidelijk dat ik na de LTS richting motorvoertuigentechniek naar de machinisten school SOMA in Ede wilde. Een school waar je naast de theorie van het werken met en repareren van machines het vak ook in de praktijk leerde, 50% van de tijd waren wij in de cabine van alle mogelijke machines te vinden, van bulldozer tot dragline, van grader tot wals, we hebben op alle machines moeten draaien en ze allemaal onderhouden en gerepareerd. Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt dat ik deze (toch wel kostbare opleiding) heb kunnen volgen!

Na deze opleiding ben ik als machinist gaan werken bij Verlaat Wegenbouw, eerst als walsmachinist en later als machinist op een asfaltfrees. Mooi werk, ik heb in deze tijd dan ook enorm veel geleerd!

Na de tijd bij Verlaat ben ik via een kort uitstapje in de kraanverhuur bij Terracon Funderingstechniek  begonnen als heier/funderingswerker.  Al vrij snel groeide ik door naar machinist op een Junttan PM 30 funderingsmachine, een beer van een kraan waar werkelijk geen klus te zwaar voor was.

Na een poosje werd ik gevraagd om uitvoerder te worden, tja, daar zit je dan, als machinist op een machtige machine, vragen ze je of je van je machine af wil om uitvoerder te worden……

Ik heb er even over na moeten denken maar toen besloten dat ik deze kans moest grijpen.
Uitvoerder bij een funderingsbedrijf is een prachtige baan, veel vrijheid, veel onderweg, van Delfzijl naar Terneuzen, klusje in Maagdenburg, poosje naar Nigeria, klus op Shell Pernis, door naar Esso, dan weer naar AKZO, ik vond het allemaal prima, vooral de werken op de fabrieken, dat was mijn ding. Hier kwam het niet alleen aan op je kennis van het funderen, maar meer en meer ook op het gebied van veiligheid, kwaliteit, hier kreeg mijn functie steeds meer diepgang. Hier is voor mij de liefde voor het werken binnen de poorten ontstaan, hier is voor mij ook de interesse voor alles wat met kwaliteit en veiligheid te maken heeft gelegd.

Na verloop van tijd ben ik doorgegroeid tot projectleider, een baan waarbij ik me als een vis in het water voelde! Ik was toen verantwoordelijk voor redelijk grote projecten, managede het hele proces van werkvoorbereiding, uitvoering tot oplevering van projecten in de Petrochemie en
Power opwekkende industrie, in binnen en buitenland.

Toen in 2009 het werk in de industrie en het buitenland wat minder werd begon er iets in mij te “kriebelen”; ik had een redelijk groot netwerk opgebouwd, veel ervaring opgedaan, waarom zou ik hier geen gebruik van gaan maken en “voor mijzelf” gaan beginnen?

Al met al natuurlijk geen makkelijke keuze om een goede, vaste baan op te zeggen, maar na veel uitzoekwerk en in goed overleg met Janet  heb ik dit dus wel gedaan.

Op 1 maart 2010 is HVE services, technische en management consultancy opgericht!

Ik denk dat ik door mijn ervaring, kennis, inzet, no-nonsens mentaliteit en (zeker ook niet
geheel onbelangrijk) humor in staat ben om een positieve bedrage te leveren aan (bouw)projecten in binnen en buitenland.

Door  middel van dit blog wil ik proberen jullie op de hoogte te houden van mijn “avonturen” gedachtes en ervaringen!

Hans

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free